Tekutá dezinfekce na ruce Isolda ALCOHOL 0,5L SKLADEM || Doprava od 3.500,- ZDARMA

4 TIPY jak skladovat TERMO papír

Nečitelná účtenka

Znáte tu situaci když nakoupíte, schováte si lístek do peněženky a když ho za týden chcete předat účetní, tak papír je prázdný nebo je text nečitelný? Mrkněte se na to, jak správně uchovávat TERMO papír, aby čitelnost záznamu byla co nejdelší.

 

1. CHRAŇTE PAPÍR PŘED TEPELEM

Na papíru je termocitlivá vrstva a pokud je vystaven dlouhodobému zdroji tepla, jako například sluneční záření, může dojít ke ztrátě čitelnosti nebo dokonce k úplné ztrátě tisku. Papír uložte na tmavé místo. Ideální teplota pro skladování je od 15°C do 25°C.

 

2. NEVYSTAVUJTE PAPÍR VLHKOSTI

Není vhodné uchovávat jakýkoliv papír ve vlhkém sklepě, i když je tam zrovna místo, najděte kotoučkům suché místo:)

 

3. ARCHIVUJTE PAPÍR V PAPÍROVÝCH ŠANONECH

Termocitlivá vrstva se vytváří pomocí chemikálií, je tedy nevhodné ho skladovat v obalech z měkčeného plastu nebo obalech, které uvolňují chemikálie - může dojít ke znehodnocení záznamu. Nejlepším způsobem, je archivovat kotoučky v papírových šanonech. 

 

4. DŮLEŽITÉ DOKUMENTY KOPÍRUJTE/SKENUJTE

Pokud máte důležitý doklad do účetnictví, který je vytištěn na termo papíru doporučujeme si tuto účtenku zkopírovat nebo uložit do elektronické podoby - pro všechny případy. Dodáváme termo papír s garancí čitelnosti 7let při správném skladování, ovšem jistota je jistota, že?

 

Nedodržení výše uvedených zásad může vést ke snížení čitelnosti záznamu, případně jeho ztrátě, ale nyní již víte jak archivovat termo papír.

 

Autor: MP